INVERTEK OPTIDRIVE P2

Sensorless vector control за всички видове мотори:

IM

IE2 и IE3 Индукционен мотор

PM

AC Двигател с постоянен магнит

BLDC

Безчетков
DC мотор

SynRM

Синхронен
мотор

Мощно изпълнение за разширено управление на двигатели

Изцяло новият Optidrive P2 предлага перфектна комбинация от висока производителност и лекота на употреба, за да се даде възможност да бъдат преодолени дори на най-взискателните приложения. Проектиран за бърз монтаж и пускане в експлоатация, Optidrive P2 осигурява най-рентабилното решение за промишлеността. Всички Optidrive P2 инвертори осигуряват 150% претоварване за 60 секунди като стандарт и IP55 защита, за да може всеки инвертор да е подходящ за тежки натоварвания. Допълнителни входове, изходи и комуникационни интерфейси осигуряват бързо и ефективно интегриране в голямо разнообразие от системи за управление с минимално време за инсталиране, като се гарантира бързо стартиране. Optidrive P2 поддържа Modbus RTU и CANopen като стандартни интерфейси. В допълнение могат да се добавят други комуникационни модули-Profibus, Profinet, DeviceNet, Ethernet/IP, EtherCat, Modbus TCP. Optidrive P2 е проектиран така, че да позволи използването на широк спектър от различни видове мотори само с промени на различни параметри. Тази технология позволява на същото устройство да се използва в широк спектър от приложения от производители и от крайния потребител. Optidrive P2 серията предлага модели за управление на двигатели от 0.75kW до 250kW (1- 350HP).

ПРОМЕНЛИВО ТОКОВИ АСИНХРОННИ ДВИГАТЕЛИ

По-голямата част от асинхронните електродвигатели, които се използват днес в целия свят са стандартни асинхронни двигатели. Те са с относително ниска цена, лесно достъпни и осигуряват добра производителност с дълъг експлоатационен живот. С все по-нарастващата нужда от енергийната ефективност производителите на мотори са усъвършенствали и подобрили своите проекти в последните години. Optidrive P2 инверторите са разработени да осигурят оптимален контрол и максимална ефективност когато се работи с по-стари двигатели или нови високо ефективни такива. Инверторите могат да работят в прост V / F режим на управление или векторен режим, като осигуряват до до 200% въртящ момент от нулева скорост без да се изисква енкодер.

СИНХРОННИ ДВИГАТЕЛИ С ПОСТОЯНЕН МАГНИТ

Двигателите с постоянен магнит за променлив ток осигуряват подобрена ефективност в сравнение със стандартните индукционни двигатели. Използването на постоянни магнити в конструкцията на двигателя елиминира нуждата от намагнитизиращ ток, което води до намаляване на електрически загуби. PM двигателите имат дълъг живот, новинаги е необходимо използването на обратна връзка, като например резолвер или енкодер. Optidrive P2 е предназначен за работа с AC PM мотори без да се изисква обратна връзка, което позволява спестяването на пари и време. По този начин се намалява сложността на системата и се облекчават потребителите.

СИНХРОННИ RM ДВИГАТЕЛИ

Структурата на статора на тези мотори е подобна на структурата на обикновените асинхронни двигатели. Разликата е в ротора. Това се прави с цел да се подобри цялостната ефективност на двигателя. SynRM двигателите са подходящи за приложения с различен въртящ момент. Optidrive P2 може да управлява такива мотори по най-ефикасния начин.

ЧЕТКОВИ МОТОРИ

Четковите двигатели са подобни на PM моторите, но изискват различен метод за управление. Optidrive P2 има възможността да управлява подобни мотори само чрез промяната на няколко параметъра. Това дава възможност на производителите на мотори да интегрират Optidrive P2 в различни мотори за различни приложения.

IP66 OPTIDRIVE P2 ПРЕДЛАГА ФУНКЦИЯ „SAFE TORGUE OFF” ЗА ПРОСТА ИНСТАЛАЦИЯ В МАШИНИ С КРИТИЧНИ БЕЗОПАСНИ ВЕРИГИ

  • Простият дизайн намалява разходите за компоненти, спестява пространство и намалява времето за инсталиране;
  • Бърз стоп и бърз рестарт са функции, които намаляват времето за поддръжка;
  • По-добър стандарт на безопасност;
  • По-добра връзка с мотора.

ПРИЛОЖЕНИЯ

  • Минно-добивната индустрия – кранове, трошачки, гумено транспортни ленти;
  • Металообработващата индустрия – рязане, полиране, пробиване, шлайфане;
  • Хранително-вкусовата промишленост – гумено транспортни ленти, помпи, миксери.